Året var 1973 och Curt & Roland var kallade till Lönsås utanför Borensberg i Östergötland. Helgelseförbundet, Pingst och Öm församlingarna i Borensberg, Fornåsa och Klockrike (FrikyrkoAlliansen) hade gemensamt kallat Curt & Roland till en Tältmöteskampanj som började tisdagen den 14/8 och varade i 2 veckor.

* * * * * * * Kortet ovan på Curt & Roland är taget av Ulla Eidborn under kampanjen. * *

Anledningen till att vi har så exakta uppgifter är att en av Curt & Rolands största ”fans” Conny Flyckt fick sitt första möte med duon på dessa möten.

Så här berättar han själv:

Vi flyttade till Kristberg på onsdagen den 15/8 1973 och kampanjen hade börjat kvällen innan. Min första hela dag i Kristberg (nära Borensberg) blev alltså den dag när jag föll pladask för Curt & Rolands musik. Samma dag köpte jag skivan 68/71. Den skivan gick ständigt på den bakelitgrammofon som jag fått av min morbror Bengt från Stockholm.”

<!–
WriteFlash('’);
//–>

* * * * * * * Hör Curt & Roland när de sjunger “Alla minns” på Tältmötet 1973 * * *

Conny fortsätter:

”Mamma berättade att Curt & Roland var tveksamma till om det skulle komma särskilt mycket folk till kampanjen när de fick se att tältet låg så avsides i Lönsås utanför Borensberg. Det blev dock fullsatt i tältet hela kampanjen så Curt & Rolands oro kom på skam. Flera personer blev frälsta. Bland annat föräldrarna till 3 barn som vi hade i vår ungdomsverksamhet i kyrkan där pappa var nyanställd pastor.”

<!–
WriteFlash('’);
//–>

Inspelningarna ni hör är från ett av mötena under kampanjen och gjordes av Anne-Marie Staaf, 12 år gammal, på en vanlig simpel monokassettbandspelare. Hon satt med den i famnen, mitt i tältet, på en av bänkarna. Eftersom jag tyckte så mycket om Curt & Roland fick jag inspelningen av henne senare.” avslutar Conny Flyckt.

Roland berättar nedan om en rolig händelse från Fornåsa:

Vi skulle börja en serie med möten hos Frikyrkoalliansens församlingar i Borensberg, Fornåsa och Klockrike. Pastor Helge Andersson från Fornåsa hade en ica-handlare i församlingen som gärna ville att vi redan på eftermiddagen innan första möteskvällen skulle göra lite reklam för möteskampanjen med sång och musik utanför hans matbutik. Vi åker hemifrån till den avtalade butiken och där möter Helge Andersson upp med högtalare på biltaket och en mikrofon. Vi tyckte inte det var någon idé att ta upp vår egen anläggning, så vi höll till godo med Helges. Det var bara det att det inget folk kom och lyssnade , inte ”en kotte” . Någon lutade sig ut från en balkong längre bort men för övrigt inga fler än vi tre. Vi var trötta av resan, så det hela blev så gränslöst komiskt medan den ene (Curt) sjöng så skrattade den andre (Roland) och vice versa. Som tur var hade Helge sinne för humor, så han förstod den komiska situationen, och det blev en mycket fin och bra kampanj som lämnade fotspår efter sig.” säger Roland.

<!–
WriteFlash('’);
//–>

Vi på Curt & Rolands hemsida vill speciellt tacka Conny Flyckt för bakgrundsmaterialet till detta inlägg! Lägg gärna in flera kommentarer och berättelser om denna kampanj och/eller vad ni tycker om detta inlägg. Vår intention och vilja är nämligen att fortsätta på detta sätt med att berätta om tidigare kampanjer och konserter m.m. men utan Er vänner så blir inte berättelserna lika levande. Så vi behöver Er hjälp.

Guds välsignelse!

Roland, Kristian & Niclas