Färöarna 7-14 September med Star of Hope (Hoppets Stjärna).

Vilken festvecka! Så många vänliga människor och så unikt på alla sätt. Vi anlände måndagen 7:e september, Ingamay, Fred Thornes från Norge och jag. Vi blev så varmt mottagna av pastorsfamiljen i Torshavn där vi fick god middag och fin gemenskap.

Vi bodde hela veckan på Sjömanshotellet i Klaksvik. Det drivs av ett kristet par som var generösa nog att skänka hela kostnaden för vistelsen till Star of Hope. Fantastiskt av ett par enastående varma och fina människor. Inte heller biluthyrningen Avis kostade oss något då man ville sponsra Star of Hope med detta. Allt detta för att vi var på insamlingsresa för norska hjälporganisationen Star of Hope som är en del av Hoppets Stjärna.

Färöborna lät oss inte komma på skam. Generösa kollekter och många nya fadderföräldrar. Vi hade möten varje dag på olika öar och platser + 2 möten på söndagen. Både Ingamay och Fred är så sympatiska och ödmjuka så det är en glädje att samarbeta med dem. Vi känner varandra sen många år.

Ingamay och jag sjöng duetter men även var för sig. Min gamle vän Fred Thornes höll i talet med den äran. Berörande ärligt och känslosamt. Nöden i världen är stor och därför känns det viktigt, ja helt nödvändigt, att ge av sina resurser till dom “små” som inget har. Här gör Star of Hope en fantastisk insats och det känns hedrande att vara delaktig.

Låt oss engagera oss! Vi behövs, även du min vän!

Från hjärta till hjärta. Roland

Länk till svenska Hoppets Stjärnas hemsida: http://www.hoppetsstjarna.se/

Länk till norska Star of Hopes hemsida: http://www.starofhope.org/nor/